Nie jest to skomplikowany przepis, większość z nas ma w domu jakiś miód, korzeń imbiru można zastąpić suszonym imbirem. Odrobina egzotyki dla osób, które nie lubią eksperymentów w kuchni. Skrzydełka miodowo-imbirowe posmakują każdemu, a zwłaszcza dzieciom.
Składniki:
(magazyn Jamie, issue 30, July/August 2012)- na 25 skrzydełek
- 5 dymek drobno pokrojonych
- 5 łyżek miodu (najlepiej gryczanego)
- 2 łyżki sosu sojowego (ciemnego)
- 1 czerwona chilli, drobno pokrojona
- 1-2 cm korzenia imbiru, startego
- 4-5 gałązek tymianku, bez liści ( można dodać suszony tymianek)
Znając możliwości swojego piecyka dostosuj go do czasu pieczenia skrzydełek. Może być tak, że już po 45 minutach kurczak będzie gotowy, więc podczas pieczenia zalecam śledzić co się dzieje w Twoim piekarniku:)
Royksopp - Running To The Sea (ft. Susanne Sundfør)
http://www.youtube.com/watch?v=Qzz_Bm0uaWs
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz